Vacature: Calculator Elektrotechniek (NL)

vacature calculator

Vacature: Calculator Elektrotechniek (NL)

Voor de vacature van Calculator Elektrotechniek in Amsterdam zoeken wij een commerciële techneut opgeleid richting Elektrotechniek. Heb je hiermee ervaring en interesse? Reageer dan snel!

Jouw functie als Calculator Elektrotechniek:

Je bent als Calculator Elektrotechniek hoofdzakelijk technisch ondersteunend naar het commerciële team met als doel juiste informatie, calculaties en documentatie aan de klant te verstrekken. Deze dient overtuigend te zijn voor de klant om voor de hybride energie opslagsystemen van EST-Floattech te kiezen. Hiermee ben je de brug tussen de afdeling techniek en commercie. De klanten zijn; system integrators, scheepswerven, eigenaren van veerboten en tevens energiebedrijven.

Je bent een teamspeler en hebt oog voor klanttevredenheid. Daarnaast ben je in het bezit van competenties zoals; communiceren. resultaatgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid, creativiteit, accuraat en kunt goed zelfstandig en in teamverband werken.

EST-Floattech is een jonge organisatie die vol in ontwikkeling is. Daarom zoeken we een Calculator Elektrotechniek die mee kan denken over nog te ontwikkelen systemen en bereid is om activiteiten op te pakken die bij een jonge organisatie komen kijken. Als Calculator Elektrotechniek rapporteer je aan de Commercieel Directeur.

Wat ga je doen?

 • Maken van calculaties (vermogens) met behulp van een calculatiemodel met als doel het adviseren van de klant;
 • Bieden van technische ondersteuning met het opstellen en afhandelen van offertes, tenders en opdrachten;
 • Maken van tekeningen ten behoeve van commerciële documentatie met als doel het adviseren van de klant;
 • Ondersteunen van het sales team als technisch adviseur bij klantbezoeken om technische oplossingen, toepassingen en orders te bespreken;
 • Het leveren van technische input inzake sales activiteiten en nieuwe productintroducties.

Wat vragen we van jou?

 • Minimaal een afgeronde MBO opleiding Elektrotechniek (of vergelijkbaar) en je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 2 jaar ervaring als calculator, engineer of technisch/commerciële functie met aantoonbare commerciële affiniteit.
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het vervaardigen van tekeningen in AutoCAD en/of SolidWorks.
 • Aantoonbare affiniteit met duurzame energie en je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed. Duits is een pre.
 • Je bent proactief, ondernemend, ambitieus en hebt een groot doorzettingsvermogen.

 

Wat bieden wij?

 • Een goed salaris afhankelijk van kennis en ervaring;
 • Een eigen CAO (volgens Technisch Installatiebedrijf) en een pensioenregeling bij het PMT.
 • De mogelijkheid om deel uit te maken van een jong bedrijf met innovatieve technologie binnen een enorme groei markt;
 • Een dynamische functie binnen een ambitieuze en groeiende organisatie met een uitstekende werksfeer;
 • Een vaste aanstelling bij gebleken geschiktheid bij EST-Floattech.

 

Wie zijn wij?

EST-Floattech is een technologisch hoogstaand ontwikkelaar en bouwer van energieopslag, management systemen en controle units. Met de focus op batterijmodules gebaseerd op Lithium Polymeer technologie en de eigen batterij management systemen en batterij control units. Beide elementen zijn inmiddels gepatenteerd. Deze unieke duurzame systemen met lage emissiewaarden kunnen in de maritieme sector worden ingezet voor ‘hybride aandrijving’ met constante- of piekbelasting.

Recentelijk heeft Ponooc BV, het investeringsfonds van het Pon conglomeraat een meerderheidsbelang genomen in EST-Floattech. Dit heeft voor financiële stabiliteit gezorgd en ontsluit voor EST-Floattech belangrijke markten en klanten. Inmiddels wordt de organisatie verstevigd en uitgebreid zowel aan de commerciële kant als aan de technische kant. Momenteel bestaat de organisatie uit ca. 23 medewerkers en het plan is dit jaar naar 30 FTE te groeien. Ook is een tweede vestiging in Noorwegen geopend.

Interesse?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en spreken de functie en de organisatie je aan? Reageer direct en voor meer inhoudelijke informatie kun je bellen met Paul van Wijk. +31 (0) 227 570 057

 Questions? Feel free to ask us