Vacature: Software Engineer

Software Engineer

Vacature: Software Engineer

Ben jij bekend binnen de maritieme sector en wil jij graag een bijdrage leveren aan een schonere toekomst binnen deze industrie? Reageer dan snel!

Wie zijn wij:

EST-Floattech is een technologisch hoogstaand en dynamisch bouwer van energieopslag, management systemen en controle units. Zij focussen hierbij op de ontwikkeling en assemblage van batterijmodules gebaseerd op Lithium Polymeer technologie en de ontwikkeling van haar eigen batterij management systemen en batterij control units. Beide elementen zijn inmiddels gepatenteerd. Ze maken deze unieke duurzame systemen met lage emissiewaarden voor onder andere de scheepvaart. De systemen kunnen in de maritieme sector worden ingezet voor constante- of piekbelasting en tevens als energievoorziening op land.

Ponooc BV, het investeringsfonds van het Pon conglomeraat heeft een meerderheidsbelang genomen in EST-Floattech. Dit heeft voor financiële stabiliteit gezorgd en ontsluit voor EST-Floattech belangrijke markten en klanten. Inmiddels wordt de organisatie verstevigd en uitgebreid zowel aan de commerciële kant als aan de technische kant. Momenteel bestaat de organisatie uit ca. 20 medewerkers en het plan is dit jaar naar 30 FTE te groeien.

Jouw Functie als Software Engineer:

Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor software die de batterijen of productieprocessen aanstuurt, interfaces met externe systemen en aanverwante systemen. Je schrijft software requirements op basis van klantspecificaties, vertaald die naar een functioneel ontwerp en de uiteindelijke code. Je bent verantwoordelijk voor het versiebeheer van de source code en bewaakt de kwaliteit van de code.

De technologie is innovatief en jij bent mede verantwoordelijk om dat naar een nog hoger plan te trekken. Je bent creatief in het vinden van nieuwe oplossingen, denkt oplossings- en resultaatgericht. Je bent positief ingesteld en wil graag bijdragen aan een betere wereld.

EST-Floattech is een jonge organisatie die vol in ontwikkeling is, daarom denk je mee over nog te ontwikkelen systemen en ben je ook bereid om activiteiten op te pakken die bij een jonge organisatie komen kijken. Je rapporteert aan de Technical Director.

Wat ga je doen?:

 • Het schrijven van software requirements en specificaties
 • Het ontwerpen en bouwen van (embedded) software applicaties
 • Versiebeheer van source code en compiled code
 • Kwaliteitsbewaking van de software
 • Remote adviseren van Service Engineers inzake installatiewerkzaamheden
 • en incidenteel bieden van on-site ondersteuning.

 

Wat vragen we van jou:

 • WO- werk- en denkniveau.
 • hebt bij voorkeur enkele jaren aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.
 • ervaring met embedded C-code en VHDL code.
 • bij voorkeur ervaring met real time operating systems
 • een goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

 

Daarnaast ben je analytisch sterk, resultaatgericht en vasthoudend. Tevens beschik je over een hands-on mentaliteit en een probleemoplossende en dienstverlenende instelling. Je bent communicatief vaardig, overtuigend en pro actief.

Interesse?

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en spreken de functie en de organisatie je aan? Reageer direct via onderstaande knop ‘online solliciteren’. Voor meer inhoudelijke informatie kun je Otto Boots (ottoboots@flextep.nl ) of Ralf Huisman (ralfhuisman@flextep.nl) mailen of bellen op 079-711 2303

solliciteer-buttonQuestions? Feel free to ask us